Λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης

Σε εφαρμογή είναι, πλέον, η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης για θέματα Ρομά, ως εργαλείο ενός μόνιμου μηχανισμού διαβούλευσης, αλλά και συλλογής – ανατροφοδότησης προτάσεων / ιδεών / προβληματισμών από τους πολίτες και τις συλλογικές οντότητες προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει συνδεθεί στην παρούσα ιστοσελίδα (προστέθηκε το πεδίο «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ» στο οριζόντιο μενού) για ευκολότερη χρήση της.

Έχουμε αναρτήσει τα τρία πρώτα θέματα για διαβούλευση και σας καλούμε να λάβετε μέρος, καταθέτοντας τις ιδέες και απόψεις σας, είτε ως πολίτες είτε ως εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, αλλά και να σχολιάσετε τις ήδη αναρτημένες ιδέες και προτάσεις.

Επίσης, μπορείτε να στείλετε ιδέες που δεν εντάσσονται σε ισχύουσα διαβούλευση για να αποτελέσουν το έναυσμα έναρξης του σχετικού διαλόγου.

Μέσω της πλατφόρμας Διαβούλευσης, προωθούμε και ενισχύουμε την συμμετοχικότητα πολιτών και φορέων και τη λογική της από κοινού διαμόρφωσης πολιτικών, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να συντελέσει και στην επίσπευση των διαδικασιών λήψης συλλογικών αποφάσεων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει τις ακόλουθες δυνατότητες:

– Τη διοργάνωση θεματικών διαβουλεύσης για θέματα που αφορούν την κοινωνική ένταξη των Ρομά

– Τη συλλογή προτάσεων από πολίτες / φορείς

– Την αξιολόγηση προτάσεων από τους ίδιους τους χρήστες

– Τη συλλογή ιδεών από κάθε ενδιαφερόμενο υπό μορφή ρόλων (πολίτης, διοικητικό προσωπικό κ.λπ.)

– Την παρουσίαση και προώθηση καλών πρακτικών

– Τη δυνατότητα ψηφοφορίας / βαθμολόγησης στις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τους διάφορους χρήστες

– Τη συνδιαμόρφωση και σχολιασμό σε κείμενα πολιτικής που αφορούν την κοινωνική ένταξη των Ρομά

One thought on “Λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης

  1. Η πλατφορμα ειναι ενα συγχρονο εργαλειο διαβουλευσης αλλα θεωρω οτι δεν μπορει να υποκαταστησει τη ζωντανη διαδραση…Η νεοσυστατη ΓΓ για τους ΡΟΜΑ μπορει να συνεχισει αυτες τις συναντησεις οπου υπαρχουν κοινοτητες Ρομα και να λαμβανει υποψη της τις προτασεις τους και τα προβληματα που τιθενται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *